How I met Your Mother da yayınlanan en iyi müzikler

How I Met Your Mother Testinde 11/11 Yapabilecek misin?


Genelikle müzik sit-comlarda izleyen kişiyi showun bir parçası gibi hissetirmek için kullanılır. How I Met Your Mother gibi diziler ise istisnadır. Bu laugh-track sitcom hikaye anlatımın bir parçası olarak müziği kullanır. Müzik oradaki olayla bağlantılıdır ya da orada ki olaya yazılmış gibi  görünür ve sahneye eşlik ederken Onu destekler.



1)The Solids-Hey Beatiful


İlk olarak ikonik jenerik müziği ile başlamak istedim. bu şarkının 3.07 saniyesinden sonraki bölümü jenerik müziği olarak kullanıldı.İzleyen herkesin aklında kalan 13 snlik bölümü ne zaman dinlesek gülümsemeden duramıyoruz.

2)Robin-Let's Go To The Mal


Robin'in gençlik yıllarında kanada'da popstar olması dizinin geri kalan bölümünde de çok güzel bir şekilde işlenmişti.Bunun dışında dizi boyu devam eden the slap bet iddiasının da başlangıcı olmuştu.

3)A.C Newman-prophets


4. sezon finalinde bütün grup marshall'dan sonra çatıdan atlarken çalan bu müzik çok sahmeye çok iyi uyuyor . Ted'in ne yapması gerektiği hakkındaki düşüncelerini bir kenara bırakıyor ve hayatın ona söylediği şeyleri yapması gerektiğini ve gerisini kadere bırakması gerektiğini anlıyor.

3)George Harisson-ballad of sir frankie cips


Sezon 6 da ted Arcadian'ı yıkarken çalan şarkı bir şey bittiğinde insanların daha iyi şeylere doğru ilerlemesi gerektiğini hatırlatıyor aynı bölümde ileri tarihte bir düğün sahnesini gösterirken de kullanıldı.   

4)Billy Joel-Longest Time


şarkını orjinali



şarkı zaman yolculuğu temasında yazılmış ve dizide de aynı amaç kullanılmış.

5)Regina spektor-Better


ted stella'ya karşı düğünde terk edilmesinden kalan öfkesini bırakmak ve stella'yi üzmek için yola çıkmışken onu ailesile mutlu görünce ve onların bu şekilde mutlu olması gerektiğini anladığı zaman bütün öfkesini sönmüştü. Arkandaki kötü geçmişi bırakmak daha iyi bir geleceğe yürümek için gereklidir.

6)Billy Joel-Souveneir


Son sezonda ted düğünden önce tek başına masada oturup yalnızlığını yaşarken bir yandan da aynı masada 1 yıl sonra anneyle birlikte oturduklarını göstermesi ve o kötü anlarının sadece iyi zamanda hatırlanacak bir anı olduğunu bize göstermesi müziğe çok iyi uymuştu.

7)Bloc Party-This Modern Love

1. sezonun finalinde lilly ve marshall'ın ayrılıkları ve ted ile robin'in birlikteliği ile 2 yeni modern love örneğinin gösterildiği sahnede kullanılan şarkı saheney uyunluk katmıştı.

8)Band Of Horses- The Funeral

bu şarkı çaldığı yede aslında annenin ölümüne bir gönderme olduğu için hemde anneyle ilgili ilk gösterimlerden biri olduğu için heyecan uyandırmıştı.

9)The Shins-Simple Song


Dizinin finale yaklaştığını gösteren ve annenin yüzünün ilk gösterildiği sahnede çalan şarkı final hissini güzel veriyor.

10)Fort Atlantic- let your heart hold fast


barney'in robine evlilik teklif ettiği sahnede çalan şarkı aynı zamanda ted'in ne kadar büyük bir başarı başarmış olsada yanında arkadaşları olmadığı zaman bir önemi kalmadığını fark ettiği sahneye geçiş yapıyor.

11)Everything But The Girl- downtowntrain

Annenin ve ted'in tanıştığı sahnede çalan şarkı tüm serinin en tatmin edici sahnelerinden bir tanesiydi.

12)Cristin Milioti-La Vie En Rose 


annenin farkında olmadan ted'e çaldığı ilk müzik ve ted'in de favorisi.

13)Barney-Nothing Suits Me Like A Suit


Barney'in tamamen bir müzikal uydurması ve bunun canlandırılması sadece karakteri değil Neil Patrick Harris'in oyunculuğunun da ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

14)Bad Books-Forest Whitaker


Annenin karmanın gerçek olmadığı hakkındaki konuşması sırasında ted'in onun için adaleti gösterdiği ve annenin ted'e en iyi içkiyi ısmarladığı sahnede çalan şarkı.

15)The Walkmen-Heaven


final sahnesinde şarkı 

BONUS 1:John Swihart-You're All Alone


0.38 saniyede çalmaya başlayan şarkı annenin öldüğünü anladığımız ve fazladan 45 gün için ted'in çaresizlikten ne yapabileceğini gösterdi.

Bonus 2:The Proclaimers-I' Gonna Be(500 Milles)


marshall'ın arabasında takılı kalan bu şarkının dizi boyunca bir çok kez duyduk.

son not:

How I Met Your Mother sadece komedi değil içinde bir çok hayat dersi barından bir yapım.



Yorumlar